Op vrijdag 1 juli was burgemeester Weerwind te gast op Sterrenschool De Ruimte in het Homeruskwartier in Almere Poort. Naar aanleiding van zijn korte bezoek tijdens de kennismakingsronde met Almere Poort eerder dit jaar, was de burgemeester erg nieuwsgierig geworden naar het Sterrenschool concept en beloofde toen al de school om eens terug te komen. Deze belofte loste hij nu in.

Tijdens een gezellige lunch met de kinderraad van de school kon hij van de kinderen zelf horen hoe het is om onderwijs te volgen op Sterrenschool de Ruimte. De kinderen waren erg enthousiast en vonden het erg bijzonder en gezellig om te lunchen met de burgemeester. Ze praatten over het programma op school, de ervaringen van de kinderen, het welzijn, het werken met de iPads en over de toekomst van de kinderen, met name over de juiste keuze van vervolgonderwijs.

Na de lunch maakten verschillende andere leerlingen een selfie met de burgemeester en vervolgde de burgemeester zijn bezoek met een deelname aan een les burgerschapsvorming dat ging over de rechten van het kind. Op Sterrenschool De 嘉盛 Ruimte werken de kinderen onder andere met iPads en de burgemeester kon zo ook eens zelf ervaren hoe dat in zijn werk gaat. Hij eindigde met een rondleiding door het innovatieve gebouw, met daarin ook een buurtcentrum en kinderopvang.

Burgemeester Weerwind op bezoek