Wat hebben kinderen nu en in de toekomst nodig? Dat staat centraal in de naschoolse activiteiten in Sterrenschool de Ruimte. Op woensdag 13 januari openen Stad & Natuur, 21 Toolkit en Kleur in Cultuur officieel hun naschoolse ruimtes in de school: natuur & technieklokaal De Ruimtepoort en ArtLab Almere Poort. Ook presenteren ze hun aanbod van 14.15 tot 16.15 uur met gratis workshops. De workshops zijn geïnspireerd op Star Wars, robots, de sterren en de ruimte.movie Polinalive streaming movie Ghost in the Shell 2017

Voor kinderen van alle leeftijden (van 1 tot 12 jaar) is er wat te doen deze middag! Ook ouders en leerkrachten zijn uitgenodigd voor deze gezellige middag. 21 Toolkit, Kleur in Cultuur en Stad & Natuur Almere presenteren met deze gratis workshops het nieuwe aanbod van 2016. Om 16.15 uur is er een officiële opening waarbij wethouder Frits Huis en alle partners het nieuwe seizoen inluiden en zowel De Ruimtepoort als ArtLab Poort openen. Dit wordt op een ludieke wijze geopend, waarbij de directeuren met een robot de strijd met elkaar aan gaan! Mis het niet!

Sterrenschool De Ruimte in het Homeruskwartier is de eerste Almeerse Sterrenschool. Deze is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van Stichting Prisma, de Almeerse Scholengroep ASG, Partou kinderopvang, welzijnsorganisatie De Schoor en de gemeente Almere. Daarnaast zijn ook Kleur in Cultuur, CKV Almere, 21 ToolKit en Stad & Natuur nauw betrokken bij de Sterrenschool en houden zich voornamelijk bezig met het naschoolse aanbod. Met het Sterrenschoolconcept geven de participanten een antwoord op wat kinderen nu en in hun toekomst nodig hebben. Ook sluiten ze aan bij wat gezinnen van deze tijd nodig hebben. De Ruimte is daarmee een school van de toekomst.

Programma op 13 januari 2016 in Sterrenschool De Ruimte

14.15-16.15 uur Robotica en programmeren
Waarom zijn er robots in de Ruimte? Wat kun je deze robots leren en wat kun jij van ze leren? In De Ruimtepoort ga je aan de slag met coderen en programmeren. Kun jij robots jouw opdracht laten uitvoeren? Kom het ontdekken!

My Cafe Recipe Stories HackGolf Clash HackPokemon Duel HackMobile Legends HackSuper Mario Run HackRoblox Robux HackClash Royale Cheat HackYugioh Duel Links Gems and Golds HackFree Streaming Movie Online 2017

14.15-16.15 uur Films & Verhalen
Altijd al je eigen film willen maken? Helemaal weg van science fiction? In De Ruimtepoort kun je je eigen films en stripverhalen maken. Ga aan de slag met LEGO Moviemaker of maak je eigen stripverhaal!

14.15-16.15 uur Docking station maken
Wil jij ook je eigen Star Wars robot maken? Dat kan in de workshop volgende maand! Natuurlijk heeft je robot ook zijn eigen docking station nodig. Die maak je vandaag onder leiding van Erik Fakkeldij!

14.15-16.15 uur Ruimte voor creativiteit
Claudia Coone gaat creatief aan de slag met de kinderen en de ruimte.

14.15-16.15 uur ArtLab Poort
In ArtLab Poort wordt er kliederlab gegeven voor de peuters waarbij zij sterren gaan maken.

15.30-16.00 uur Muziektheater
Om 15.30 uur komt Gerard Poot met een mooie muziektheatervoorstelling en gaat met de kinderen zingen.

16.15 uur Officiële opening
Wethouder Frits Huis en de partners in Sterrenschool De Ruimte openen gezamenlijk op ludieke wijze officieel De Ruimtepoort en Artlab Poort! Zij strijden tegen elkaar in een heuse robot-battle! Mis het niet!