Naast onderwijs en opvang is er in De Ruimte ook mogelijkheid voor ontmoeting. In buurtcentrum De Ruimte biedt De Schoor, Welzijnswerk Almere een breed aanbod aan kinderactiviteiten. Daarnaast is het buurtcentrum beschikbaar voor initiatieven voor en uit de buurt.

Open karakter

Het buurtcentrum heeft een open karakter, dat uitnodigt om koffie of thee te drinken, bij mooi weer op het terras. Er is een leskeuken met vier kooktoestellen en er kan gebruik gemaakt worden van diverse faciliteiten van de school, zoals de sportzaal en het auditorium. Ook de schooltuintjes worden betrokken bij de activiteiten.

Sterk in kinderwerk!

De Schoor organiseert, vaak in overleg met de school, verschillende kinderactiviteiten: sportief, creatief of educatief. Leuk om aan mee te doen samen met andere kinderen uit de buurt. De activiteiten vinden plaats onder professionele begeleiding en zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam!

Meedoen, meedenken en meebeslissen

Meedoen aan de activiteiten is leuk! Maar wat zou u of wat zou je ervan vinden om mee te denken én mee te beslissen over de activiteiten in de buurt? Voelt u hier iets voor? Kom dan eens langs bij één van de activiteiten om hier afspraken over te maken!

Informatie en contact

Op deze pagina zullen de mogelijkheden meer en meer worden geconcretiseerd. Wanneer u voor die tijd al wilt afstemmen over bijvoorbeeld de mogelijkheid om op De Ruimte een cursus te geven, kunt u via het contactformulier een bericht naar ons sturen, onder vermelding van ‘mogelijkheden buurtcentrum’. We nemen dan contact met u op.