Direct contact? Bel: 036 - 76 71 688

Home > Samenwerking

Samenwerking met De Schoor

Samenwerking met De SchoorMedewerkers van De Schoor werken vanuit De Ruimte. Dit zorgt voor binding in de buurt. Kinderopbouwwerker Sandra Dobbelaar is blij met de samenwerking. “Onder schooltijd heet het onderwijs, na schooltijd doen we op dezelfde locatie leuke dingen met kinderen uit de buurt. De activiteit moet leuk zijn en aansluiten op het onderwijs.

Breed aanbod

Onze activiteiten zijn heel laagdrempelig. Voor ieder kind is er wel iets te doen. We vinden het belangrijk dat kinderen bij ons kunnen ontdekken wat ze echt leuk vinden. Lasergamen, peutergym, zaalvoetbal, theaterlessen, yoga, aikido, gitaarles, schilderen en tekenen. Dan heb je ook nog duiken, snorkelen en zeilen. Het is eigenlijk te veel om op te noemen.

Educatief en leuk

Van sport en spel tot kunst en cultuur. Ik heb contact met Stichting Stad & Natuur en de buurtsportcoach om het aanbod af te stemmen. Zo is er kinderkoken op vrijdagmiddag. We gaan een traject in om een gezonde school te worden. Met deze activiteit laten we de kinderen zien dat een gezonde maaltijd niet moeilijk hoeft te zijn. Je maakt bijvoorbeeld van tomaten lekkere tomatensaus. Het is educatief, maar vooral leuk.

Starten met werken

Wij zijn erg blij met de buurtcentrumfunctie die we hebben in De Ruimte. Zo is er eens per maand een Sterrenlunch. Die wordt georganiseerd door actieve vrijwilligers in het buurtcentrum. Voor een klein bedrag kun je samen eten. Door onze ruimte blijven ouders die ’s morgens na de file naar Amsterdam willen rijden ook even langer zitten. Ze starten met werken op de laptop onder het genot van een kop koffie als ze hun kind naar school hebben gebracht.

Laagdrempelig

Hier hebben we alles onder één dak en dat maakt dat je veel sneller bij elkaar naar binnen loopt. Met het wijkteam kun je voor de zorgvraag verbinding zoeken. Er is veiligheid, voor ouders en kinderen. Doordat ik veel aanwezig ben, loopt iedereen makkelijk bij mij naar binnen. Zo wordt er ook om activiteiten gevraagd. Daar probeer ik dan invulling aan te geven.