Wie

De Ruimte in het Homeruskwartier in Almere Poort is de eerste Almeerse Sterrenschool. Deze is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van Stichting Prisma, de Almeerse Scholengroep ASG, Partou kinderopvang , welzijnsorganisatie De Schoor en de gemeente Almere. Met het Sterrenschoolconcept geven de participanten een antwoord op wat kinderen nu en in hun toekomst nodig hebben. Ook sluiten ze aan bij wat gezinnen van deze tijd nodig hebben. De Ruimte is daarmee een school van de toekomst.

Wat

Wij héten De Ruimte en we zíjn een Sterrenschool. Anders dan de naam doet vermoeden is een Sterrenschool meer dan een school alleen. Vanuit de gedachte dat kinderen niet alleen leren op school maar ook in andere situaties, biedt De Ruimte -onder één dak- onderwijs, opvang en ruimte voor ontmoeting (buurtcentrum). De Ruimte is daarmee een integraal kind centrum (IKC). Onderwijs, Opvang en Ontmoeting sluiten op elkaar aan en zijn nauw bij elkaar betrokken. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Waar

De Ruimte is gelegen in het Homeruspark in Almere Poort en heeft daarmee letterlijk de ruimte. School, Opvang en Ontmoeting maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden die deze ruimte ons biedt. Tijdens de schoolpauzes spelen kinderen in een deel van het park. Samen met ouders en buurtbewoners zijn er schooltuintjes aangelegd. Momenteel bieden de icoonpoppetjes een omheining voor de ‘eetbare tuintjes’ en de aardbeienberg. Naast de mogelijkheden die de buitenruimte van De Ruimte ons biedt maken we ook gebruik van de natuur in de nabije omgeving.