Direct contact? Bel: 036 - 76 71 688

Home > Opvang

Partou kinderopvang

Partou kinderopvang AlmereDe Ruimte werkt intensief samen met Partou kinderopvang. We gaan samen voor de doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Zo is er veel contact tussen de pedagogisch medewerker van de 3-jarigengroep en de leerkracht van de kleutergroep. Samen wordt gesproken over de activiteiten, de doelen en de thema’s waaraan gewerkt wordt.

Vloeiende overgang

“Ik ben trots op de vloeiende overgang van peuter naar kleuter. Sommige ochtenden draaien er 3+ kinderen die naar de Sterrenschool gaan mee in de kleutergroep. Ouders kunnen hun kind hiervoor inschrijven en we kijken naar de ontwikkeling van het kind of het past. Na schooltijd zijn de BSO in deze Ruimte, dus samenwerken gaat heel natuurlijk. Zo wordt de overdracht naar kleuters al gedeeld voor het kind naar school gaat. Soms komt een intern begeleider al kijken op onze peutergroep en/of peuterspeelzaalgroep om het kind een goede start op school te geven,” vertelt Jeanine Hehenkamp, vestigingsmanager bij Partou. 

Mijlpaal zonder spanning

Ook ouders zijn blij met de samenwerking. Kinderen kunnen geleidelijk wennen aan het schoolsysteem. Het stap-voor-stap wennen is voor de kinderen heel rustig. Ze ervaren de overstap als mijlpaal, maar dan zonder de bijbehorende spanning. Dat is een ideale situatie. Voor ons is het leuk dat we de kinderen ook nog geregeld zien als ze eenmaal op school zitten.

Opendeurenbeleid

Partou hanteert het opendeurenbeleid. De naschoolse opvang voor de 4-jarigen zit vlakbij de baby’s en peuters dus je hebt heel makkelijk contact met een jonger broertje of zusje als je eenmaal op school zit. Dat sluit aan bij onze goede samenwerking. De grotere kinderen zitten in de kleuterruimte. Voor de 7+ kinderen hebben we een aparte groep boven. We doen veel samen. Bij het jaarlijks beginfeest van de Sterrenschool haken wij bijvoorbeeld ook aan.

Zelfde beleid

Partou werkt volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en dit sluit aan bij de gezonde school De Ruimte . Dat betekent dat we gezonde en verantwoorde keuzes maken in eten én drinken. Zo kiezen we voor producten met minder zout en toegevoegde suikers. Ook maken we zelf fruitwater in plaats van limonadesiroop. Zo is het overal hetzelfde. Van je babytijd tot en met de voor- en naschoolse opvang als je op De Ruimte zit.
 


Meer over onderwijs, opvang of ontmoeting bij Sterrenschool De Ruimte?

Meer over onderwijs, opvang of ontmoeting bij Sterrenschool De RuimteWe bieden een uitdagende leeromgeving waarin ieder kind wordt betrokken bij en medeverantwoordelijk wordt gemaakt voor het eigen leerproces. De Ruimte stemt het onderwijs af op de leerling. Kinderen leren niet alleen op school, maar in alle situaties waarin zij komen. Daarom biedt IKC De Ruimte alle kinddiensten van 0 tot 13 jaar. Onder één dak, in één vertrouwde en veilige omgeving.

Laten we kennismakenLees ons magazine